VD sökes till SweTree Technologies AB

VD SweTree Technologies AB

Vill du vara med om att utveckla ett av Sveriges mest spännande bioteknikföretag?

 

SweTree Technologies (SweTree) är ett världsledande skogsbioteknikföretag som tillsammans med ledande forskare, kunder och teknologipartners utvecklar biotekniklösningar för ett resurseffektivt uthålligt skogsbruk och biologisk produktion. SweTree bidrar därför på ett viktigt sätt till att den förnyelsebara och miljövänliga vedråvaran kan nå sin potential inom bioekonomin, bl.a. för att ersätta icke förnyelsebara material som stål, betong, plast och fossil energi.

SweTree bygger på ett unikt samarbete med spjutspetsforskare inom skoglig biologi, bioteknik och kemi vilket ger SweTree tillgång till en unik forsknings- och utvecklingsplattform. Till detta kommer SweTrees utvecklingsorganisation med laboratorium i Umeå. Vi samarbetar med företag i både Sverige och runt om i världen och har under 20 års tid konstant vuxit.

I uppdraget ingår att förstå kundernas strategiska behov och hur SweTree kan bidra till kundernas utveckling. VD behöver se det tekniska, biologiska och det affärsmässiga i ett internationellt perspektiv.

VD har även det övergripande ansvaret för FoU-organisationens funktion liksom att underhålla och förstärka det vetenskapliga nätverket.

Vi söker en VD som har erfarenhet från internationell komplex försäljning och helst även från forskning.

Tjänsten är heltid med placering på SweTrees huvudkontor i Umeå. Med tanke på teknologiområdets globala natur innebär tjänsten en del resande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Executive Search. För mer information, vänligen kontakta Fredrik Hillelson på Fredrik.Hillelson@novare.se, 0735 20 00 62 eller Anna Eriksson på Anna.Eriksson@novare.se, 0706 09 57 34.