Senior Forskningsingenjör samt Laboratorieingenjörer sökes

SweTree Technologies söker Senior Forskningsingenjör samt Laboratorieingenjörer

 

SweTree Technologies AB (SweTree) är ett världsledande skogsbioteknikföretag som tillsammans med ledande forskare, kunder och teknologipartners utvecklar biotekniklösningar för ett resurseffektivt uthålligt skogsbruk och biologisk produktion. SweTrees tillväxt de senaste 20 åren bygger på ett unikt samarbete med spjutspetsforskare inom skoglig biologi, bioteknik och kemi vilket ger SweTree tillgång till en unik forsknings- och utvecklingsplattform liksom väl utvecklade samarbeten med företag både i Sverige och internationellt.

 

Vi söker nu medarbetare till vår forsknings- och utvecklingsverksamhet i Umeå med fokus på utveckling av genetiskt modifierade träd, både genom klassisk genteknik men även genom riktad mutagenes via till exempel CRISPR.

 

Som SENIOR FORSKNINGSINGENJÖR förväntar vi oss att du har en specialisering inom CRISPR, växtmolekylärbiologi eller växttransformation. Du ska självständigt planera, utföra och rapportera ditt arbete med hög effektivitet och noggrannhet. Vi ser gärna att du har en examen i relevant tekniskt eller naturvetenskapligt ämne och en bakgrund inom växtbioteknik eller växtmolekylärbiologi.

SweTree är en projektorganisation, så vi sätter stort värde på social kompetens och kommunikationsförmåga (både muntligt och skriftligt).

 

Som LABORATORIEINGENJÖR förväntar vi oss att du har erfarenhet av att arbeta sterilt, att du är noggrann och har erfarenhet av att dokumentera laborativt arbete. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område. Arbete med vävnadskulturer är meriterande men inte ett krav och vi ser gärna att du har en bakgrund inom produktionsverksamhet.

 

Tjänsterna är heltid (tillsvidareanställning) med placering på SweTrees huvudkontor i Umeå.

Ansökan skickas till karin.johansson@swetree.com

Rekrytering sker löpande, men senaste ansökningsdag är 31 juli 2019.

Vi undanber oss kontakt från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Vid frågor, kontakta:

Anna Karlberg, tfVD/Chef Kontrakt och Projektutveckling

Anna.karlberg@swetree.com

Karin Johansson Chef Produktion & Metodutveckling

Karin.johansson@swetree.com

 

 

Fackligt ombud på arbetsplatsen:

Per-Johan Ulfendahl

Per-johan.ulfendahl@swetree.com